Over ons – Niek de Gries

Heden

Niek is een competitief powerlifter in de -120kg klasse binnen de IPF/KNKF. Zijn droom is om de sport steeds verder te zien groeien en hier een bijdrage aan te kunnen leveren door middel van zijn coaching. Naast zijn coaching geeft Niek personal training in Groningen om de gezondheid van mensen te verbeteren. Uiteraard gebruikt hij hierbij powerliften als deelthema om het einddoel te bereiken.

 

Verleden

Tijdens een snuffelstage van zijn studie heeft Niek op zijn 17e kennis gemaakt met fitness. Op basis van deze snuffelstage heeft hij er op zijn 18e voor gekozen om een jaar lang stage te lopen in een sportschool en de cursus Fitness A te volgen om meer over het vak te leren. 

Na het afronden van zijn Fitness A is Niek begonnen met zijn eerste baan binnen de fitness, als ‘Krachtwacht’ bij Aclo Fitness. De combinatie van zijn stage + werk in de sportschool hebben er destijds voor gezorgd dat Niek zijn passie had gevonden; fitness. Om zich verder te ontwikkelen heeft Niek in het volgende jaar besloten de cursussen Fitness B & Sportmassage te volgen. 

Tijdens zijn werk en cursussen leerde Niek steeds meer over het helpen van andere mensen tijdens bijvoorbeeld personal training, maar hij merkte dat de ‘serieuzere’ krachtsporters vaker en langer trainen dan bij reguliere fitness, waardoor PT bijna onbetaalbaar wordt en niet praktisch is. 

Daarom heeft Niek samen met Aaron tijdens de minor Sports Business Innovation het coachingplatform Lift Better opgezet. Om mensen zo goed mogelijk te begeleiden, zonder locatie- of tijdsgebonden te zijn!

Inmiddels heeft Niek tientallen mensen geholpen door middel van personal training én online coaching om hun doelen te behalen!

 

Onder begeleiding van Niek heb ik super veel progressie geboekt en ook super veel geleerd! Altijd fijn en snel contact!
Chiel Evertz
Krachtsporter en student
Contact